Lek med kulörer i vårt digitala kulörverktyg

Vi har utvecklat ett digitalt verktyg där du kan testa olika färgkombinationer av Steni Colour för att hitta den perfekta sammansättningen för ditt projekt.

Testa fasadfärger med ett nytt digitalt kulörverktyg!

Har du svårt att kombinera färger för fasader? Nu kan du leka med färger i Stenis nya digitala kulörväljare. Klicka här för att prova det nu. 

b'Fargevelger skjermopptak'

 

Visste du att du har hela 80 kulörer att välja mellan för Steni Colour fasadskivor? Att hitta de bästa kombinationerna för ditt projekt blir mycket enklare med Stenis nya kulörväljare som låter dig testa färgkombinationerna online. 

I verktyget hittar du hela utbudet av Steni Colour fasadskivor och kan färglägga arkitekturen med huvudkulör, accentkulör och kontrastkulör. Välj kulörerna helt själv eller låt dig inspireras av de kombinationer som Steni redan har satt upp. 

 

Bra råd och riktlinjer

Kine Angelo, Professor NTNU, Institutionen för arkitektur och teknologi.

Färgexperten Kine Angelo har varit med och utvecklat Stenis färgkartor. I samband med det har hon också skapat några tumregler för färgsättning av fasader och exteriör och ger samtidigt några bra råd för färgval. 

Här hittar du färgexpertens råd för färgsättning av fasader. 

Fasadfärger är nära kopplade till platsidentitet och påverkar miljön och människorna omkring. Vill du lära dig mer om färger i arkitektur? Anmäl dig till videokursen! Du kommer att få fem videor där Kine Angelo delar med sig av sin kunskap. Anmälningsformuläret hittar du här.