Om Steni

Steni levererar estetiska och miljövänliga fasadlösningar som människor lägger märke till – och kommer ihåg. Våra fasadsystem gör det möjligt att utforma husfasader med unika uttryck – som varar i generationer.

Historik

STENI AS är ett framgångsrikt norskt företag som bildades 1965. Ända sedan starten har vi fokuserat på att erbjuda fasadsystem av högsta kvalitet som ger husfasaden ett unikt och bestående intryck.

STENI bildades 1965 och var ursprungligen ett familjeföretag. Idag är företaget Accentone 2012 Holding Ltd huvudägare.

STENI har ca 100 anställda. Huvudkontor, produktion, lager och fabriksförsäljning ligger i Lardal i Vestfold.

STENI har försäljningskontor i Norge, Sverige, Danmark och Finland. I övriga Europa, USA, Kanada och Nederländerna har vi samarbetsavtal med distributörer som marknadsför och säljer våra produkter.

Våra fasadsystem gör det möjligt att utforma husfasader med unika uttryck – som varar i generationer.

FAKTA

  • Företaget grundades 1965
  • Största aktieägare: Accentone 2012 Holding Ltd
  • Högkvalitativa fasadskivor i polymerkomposit
  • Huvudkontor och tillverkning i Vestfold, Norge
  • Internationell koncern
  • Ca 100 anställda

Vision

Creating the ultimate building expressions for future generations.

Mission

Vad
Vi har branschens bredaste och mest spännande utbud av fasadskivor och format. Vi erbjuder kostnads­effektiva lösningar med hög kvalitet och lång livslängd.

Med vilka
Genom ett nära samarbete med byggherrar, arkitekter och entreprenörer bygger vi långsiktiga relationer och skapar mervärden för våra kunder.

Hur
Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda bästa möjliga rådgivning när vi levererar morgondagens fasadlösningar. Detta uppnår vi genom att kombinera erfarenheter med kunskap, innovation, kreativitet och entusiasm – och genom att erbjuda praktiska och beprövade verktyg och metoder. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på våra kunder och sätta oss in i deras behov och krav. Vi erbjuder våra kunder snabb och enkel service, god tillgänglighet och suverän logistik via våra distributörer.

Varför
Vi tror att hållbarhet är nyckeln till en bra framtid, oavsett om det handlar om estetik, kvalitet eller miljö. Därför tar vi socialt ansvar och tillverkar produkter med dokumenterat lång livslängd. Vi gör stora ansträngningar för att minimera avfallet, reducera koldioxidutsläppen och minska våra kunders livscykelkostnader.

Värden

Respekt
Vi visar respekt för varandra, vår miljö, samarbetspartners och kunder. Vi bryr oss, uppträder vänligt och har en öppen och delaktig kultur. Vi respekterar varandras åsikter och visar lojalitet mot tagna beslut.

Innovativa
Vi söker aktivt ny kunskap och är nyfikna på utvecklingen omkring oss. Vi söker kreativa lösningar som är värdeskapande och bidrar till en positiv tilväxt.

Kvalitet
Vi ställer höga krav på kvalitet i allt vi gör och vi skall leverera efter ställda förväntningar, krav och specifikationer. Vi gör som vi säger, är seriösa, ansvarsfulla och transparenta.

Kundorienterade
Vi är dedikerade att finna goda lösningar tilsammans med våra kunder. Vi undersöker marknadens behov och förväntningar samt har ett stort kundfokus längs hela värdekedjan. Vi är en stolt leverantör till marknaden och håller våra kunder som våra främsta ambassadörer.

Kvalitetspolicy

Se länken till Stenis kvalitetspolicy här:

Kvalitetspolicy Steni