Så här får du en underhållsfri husgrund i 3 enkla steg

Många funderar på om det inte är dags att renovera grunden på sitt hus. De flesta blir dock avskräckta när de inser hur mycket det kräver i form av tid, pengar och arbete och överlåter därför husgrunden till de fyra V:na – vinter, väder, vind och vatten. Är du en av dem som gett upp? Läs den här artikeln, så får du veta hur enkelt du kan få en ny och fin husgrund som garanterat håller i minst 25 år.

Husgrunden är husets fundament och bör alltid vara i bra skick. Men när kontrollerade du den senast egentligen? Ta en runda kring ditt hus idag, inspektera grunden noga och känn på den om det behövs: Flagnar färgen? Finns det repor, sprickor, hål eller andra skador? I så fall är det på tiden att du gör något åt saken – innan det är för sent.

Att underhålla grunden har tidigare varit tråkigt, dyrt och tidskrävande. Men nu finns det en ny lösning som gör jobbet enklare, billigare och snabbare. Och du kan göra det själv!

Få en ny husgrund som håller till 2042
Med sockelskivan Terra by STENI kan du nämligen få en vacker och underhållsfri husgrund som garanterat håller i minst 25 år. Skivan har en vacker och beständig yta av natursten. Och om du är trött på husgrundens utseende kan du välja en annan färg. Skivan finns i svart, grått och vitt.

Glöm cementblandare, murbruk, sand, skottkärra, murslev, målning och allt annat du trodde att du var tvungen att köpa – så här enkelt monterar du sockelskivan Terra by STENI i 3 enkla steg:

  1. Börja med att fästa tryckimpregnerade reglar direkt på sockeln/husgrunden med skruv och plugg eller annat fästmaterial och med 40 centimeters avstånd mellan varje regel. Fråga din byggvaruhandlare om vilket fästmaterial du bör använda på just din husgrund.
  2. Därefter häftar du fast EPDM-band på reglarna (köps på rulle).
  3. Efter att ha förborrat skivorna montererar du dem på reglarna. Vi rekommenderar att du använder Terra by STENI-skruv med lackerat huvud i färg som matchar sockelskivan – då får du det bästa resultatet.

Så enkelt får du en vacker husgrund som garanterat håller i minst 25 år.

Vill du veta mer kan du ta en titt på den här filmen som visar hur det går till på mindre en än en minut.
Innan du glömmer det – gå ut nu på direkten och se efter om du behöver göra något åt din husgrund.Då slipper du obehagliga överraskningar från de fyra V:na senare.