En underhållsfri husgrund som håller i minst 25 år

Efter en lång och kall vinter kommer allt som varit dolt under snön fram igen: Gräset gror, blommorna knoppar och häcken sträcker sina grenar mot solen. Dessvärre gäller det även husgrunden, som kanske är i stort behov av underhåll men som du inte haft tid eller råd att göra något åt. Förrän nu.

Om husgrunden är skadad kan du få stora problem. Frostsprängning och mögel kan leda till fuktskador inomhus och därför bör du agera snabbt om det har uppstått sprickor eller hål.

Att reparera husgrunden är vanligtvis en besvärlig och svår uppgift. Dessutom måste du införskaffa en hel del material och verktyg: cementblandare, murbruk, murslev, färg, skottkärra – för att bara nämna några. Och om du inte är händig behöver du hjälp av en fackman. Totalt sett kan det bli både dyrt och tidskrävande, så det är lätt hänt att reparationen får vänta till nästa år …

Att behöva tillbringa våren och sommaren med ryggen mot solen och putsa, måla och laga är ingen lockande tanke – i varje fall inte när man vet att man måste göra om det igen nästa år. Vore det inte bättre om du kunde få njuta av semestern och fritiden tillsammans med familjen?

Öka värdet på ditt hus

Det kan du! Med sockelskivan Terra by STENI kan du njuta av den varma årstiden tillsammans med familjen i 25 år framöver – minst! En ny och fin fasad ökar dessutom husets värde.

Det enda du behöver ta ställning till är vilken färg du vill ha på din nya husgrund. Terra by STENI finns nämligen i tre färger – vitt, grått och svart.

En ny och fin fasad ökar husets värde

Terra by STENI monteras som luftad beklädnad. På så sätt hålls grunden torr, risken för frostsprängning och mögelbildning minskar och grundens isoleringsförmåga förbättras. Monteringen är enkel och du kan göra hela arbetet själv: Skruva fast reglarna på grunden, häfta fast EPDM-band på reglarna och skruva fast skivorna. Klart!

Om du vill se hur enkel monteringen är kan du ta en titt på den här filmen som visar hur allt går till på mindre än en minut.

Du sparar tid och pengar

När skivorna är monterade kan du luta dig tillbaka och koppla av. Det enda du behöver göra i form av underhåll är att ta fram högtryckstvätten någon gång ibland.

Genom att göra en liten investering idag kan du spara mycket pengar framöver. Monterar du sockelskivan Terra by STENI kan du njuta av sommaren – och ha ett gott samvete på vintern – i många år framöver. Faktiskt ända fram till 2042. Trevlig sommar! Eller rättare sagt: Trevliga somrar!