30 år efter montering är fasadskivorna fortfarande som nya

För 30 år sedan uppgraderades Lyderhorns bostadsrättsförening med nya fasadskivor från Steni. Sedan dess har skivorna utsatts för en hel del väder, vind och smuts, men efter en grundlig tvätt ser de ut som nya igen.

– De boende är jättenöjda med resultatet, och det är många i närområdet som lägger märke till det. Jag får positiv respons från folk som promenerar förbi också, säger Atle Midtbø, ordförande för Lyderhorn bostadsrättsförening. 

Han har just sett Stenis samarbetspartner Niro Gruppen och Blue & Green utföra en imponerande arbetsprestation. Tillsammans tvättade de hela fasaden på det höga huset, och resultatet är en fasad som är lika slät och ren som när den var ny.


60 års garanti
Regionchefen för Steni Oslo, Ståle Kristiansen, tycker att det är kul att se en sådan förändring efter 30 år av stora påfrestningar, men han är inte överraskad över resultatet.

– Steni har nyligen förlängt garantin på fasadskivorna till 60 år, så det är inte överraskande att de här skivorna är lika fina efter 30 år är förväntat. Men det är naturligtvis kul att se det i praktiken, säger han, och tillägger: 
– Vi jobbar varje dag för att göra våra fasadskivor så slitstarka, miljövänliga och estetiskt tilltalande som möjligt. Det här är alltså ett bra bevis på att det jobb vi gör och de produkter vi tillverkar håller högsta kvalitet.

Bra samarbetspartner
När det gäller själva rengöringen av fasadskivorna är det ett jobb som Steni har valt att överlåta åt specialister.

– Både Blue & Green och Niro Gruppen hör till de bästa i landet på kemikalier och fasadrengöring. Det här trepartssamarbetet har ett stort värde för alla involverade. Det jobb som nu gjorts på Lyderhorn-husen är nog bara ett av många liknande jobb vi kommer att göra tillsammans framöver, säger Kristiansen.

Se video med de involverade här ovan.

 

Grundlig rengöring: Här spolas Lyderhorn bostadsrättsförenings fasadskivor med miljövänliga kemikalier, högt tryck och optimal temperatur.