Steni sätter färg på Bergen

Vi tycker att resultatet blev väldigt bra – och vi är mycket nöjda med hur renoveringen har genomförts. Det säger Tine C. Haug, biträdande ordförande i Solheimslien bostadsrättsförening i Bergen. Hon berättar att de fått mycket positiv respons, både från föreningens medlemmar och andra som bor i närområdet.

Husfasaderna i Solheimslien livar upp bostadsområdet i Bergen.

Se film från Solheimslien

Är husen nybyggda?

De nya fasaderna har verkligen skapat uppmärksamhet. Många av de som kommer på visning när någon av lägenheterna är till salu frågar om husen är nybyggda, säger hon. Och husen ser ju nästan helt nya ut, vilket beror på de nya balkongerna och de färgglada fasaderna som lyser upp "hela" Bergen.

Många av de som kommer på visning när någon av lägenheterna är till salu frågar om husen är nybyggda. Tine C. Haug, biträdande ordförande i Solheimslien bostadsrättsförening i Bergen,​

FAKTA

  • Bostadsrättsföreningen Solheimsliens fastigheter i Bergen byggdes 1966 och består av tre höghus och fem radhus med totalt 320 lägenheter. 2013 utsåg bostadsrättsföreningen en byggkommitté som fick i uppgift att sköta om renoveringen, som snart är helt klar.

Många tror att husen i Solheimslien är nybyggda.

Omfattande projekt

Förutom de nya fasaderna kan lägenhetsinnehavarna glädja sig åt större balkonger, soliga takterrasser, ny ventilation, väl tilltagna utrymningsvägar och nya fönster. Dessutom kommer utomhusområdena att förbättras och snyggas till. Kostnaden för renoveringen täcks delvis av försäljningen av 39 nya lägenheter som byggts i källarplanen och på taken. Tack vare att husen har tilläggsisolerats och klätts med fasadskivor från Steni har husen uppgraderats till energiklass 1. Bostadsrättsföreningen har även fått renoveringsbidrag från Enova.

Läs mer om renoveringsprojektet

 

Renoveringen av Solheimslien bostadsrättsförening är snart klart.

De boende i Solheimslien bostadsrättsförening är mycket nöjda med de nya, färglada fasaderna.