Vi lanserer ny kolleksjon Steni Vision Standard

Nu lanserar vi en ny kollektion med Steni Vision Standard. Så många som 64 färdiga mönster med olika uttryck och färgvariationer.

Med Steni Vision fasadskivor kan du skapa ditt eget unika fasaduttryck. Antingen genom att skapa en specialdesignad fasad med Steni Vision Custom, eller genom att välja ett färdigt mönster från Steni Vision Standard.

Nya Steni Vision Standard består av hela 64 olika uttryck som innefattar ett brett spektrum av material som exempelvis metall, trä och sten. Designer är den erfarne Freekje Vervoord på den nederländska designbyrån M2uur som specialiserar sig på filutveckling med unik design.

Ladda ner PDFen för att se hela nya kollektionen Steni Vision Standard

Ladda ner Steni Vision-broschyren.

Varför välja Steni Vision Standard?

Att välja Steni Vision är ett smart val av flera anledningar. Uttrycket på fasadskivorna består över tid. Det finns andra material som bleknar eller förändras över tid på grund av ljus och annan påverkan från naturen. Montering av fasadskivor är billigare och snabbare jämförbart med många andra fasadmaterial. Skivorna är i princip underhållsfria och har 60 års funktionsgaranti.

Vi frågade designer Freekje Vervoord vad hon menar är fördelarna för en Byggherre med att välja Steni Vision framför naturmaterial som trä, sten eller metall:

– Naturliga material är helt unikt, där inga skivor är helt lika. Se exempelvis den populära marmorn Bianco Carrara, ett mycket använt och älskat material. Nackdelen är att det är mycket dyrt och sliter ut jorden. Det förnyas inte. Det finns dessutom flera tekniska utmaningar med marmor. Därför är det inte ovanligt att fasader av marmor blir utbytt flera gånger på grund av missfärgningar, föroreningar etc. Varför inte byta ut marmorn mot Steni-skivor med mönster av Bianco Carrara? Både material- och installationskostnader är betydligt lägre. Trä kräver underhåll och metall kan utsättas för missfärgning, korrosion och metalltrötthet.

Digital design ger enorm frihet

Freekje Vervoord tycker att det var en ära att bli tillfrågad att utveckla den nya kollektionen. Hon säger att deras unika förmåga att skapa nya mönster gör att de kan skapa nästan allt man kan önska sig. Något som ger en enorm frihet för arkitekterna.

– Jag menar att detta är en viktig utveckling för framtidens fasader som arkitekterna bör uppmärksammas på. Det är ett nytt sätt att tänka och arbeta på – där man tidigare var begränsad till det producenterna hade att erbjuda. Nu kan du skapa en unik design för varje projekt som matchar byggnaden som en skräddarsydd jacka. På detta sätt är det möjligt att ge fasaden identitet, igenkännbarhet och autenticitet. Det ger fullständig designfrihet utan gränser.

Freekje Vervoord

«Nu kan du skapa en unik design för varje projekt som matchar byggnaden som en skräddarsydd jacka. På detta sätt är det möjligt att ge fasaden identitet, igenkännbarhet och autenticitet. Det ger fullständig frihet utan gränser».​ FREEKJE VERVOORD, M2UUR​

Den nya kollektionen är skapad från grunden digitalt, men tidigare har man använt ett foto/scanning av ett existerande material för trycket på fasadskivorna.  

– Detta ger oss möjlighet att tänka mycket mer fritt. Bakgrunden för utvecklingen av den nya kollektionen var att arbeta med fyra olika teman med fina variationer. Serien är inte baserad på existerande texturer, som från trä, sten eller metall, utan är designat helt utan förbehåll. Detta skapar en illusion, säger designern.

Freekje Vervoord förklarar att varje mönster i utgångspunkt består av sex varianter, men om kunden önskar fler varianter kan det enkelt läggas till. Eftersom allt är skapat digitalt har man kunnat anpassa så att det inte blir någon störande repetition av mönstren. Dessa tillpassningsmöjligheter är en stor fördel med den nya metoden för att skapa design till fasadskivor.

– Så vitt jag vet finns det ingen annan som kan göra detta. Eftersom filerna är digitala kan du välja vilken färg, storlek eller textur som helst, eller vilket format i programmet som helst. Det är inte möjligt med andra program där du är begränsad till det som redan finns.

Se alla nya Steni Vision Standard-mönster HÄR.

Ladda ner Steni Vision-broschyren och läs mer.

FAKTA

Steni Vision:

  • Välj bland 64 färdigutvecklade mönster med Steni Vision Standard.
  • Skapa ditt eget unika fasaduttryck med avancerad printteknik på fasadskivan.
  • Steni Vision Custom låter dig skapa ett helt unikt uttryck med egna foton, illustrationer eller andra motiv.
  • Tillgängligt i tre glansgrader: matt, halvmatt och högglans.
  • Stenkompositskivor med 60 års garanti.