Inspirerande, unikt och hållbart med Steni fasadskivor

När den nederländska arkitektbyrån DOOR architecten skulle renovera och modernisera fyra gamla flerbostadshus i Purmerend i Nederländerna valde de att klä fasaderna med 7500 m2 fasadskivor från Steni.

 

 

Fyra bostadshus, fyra årstider. Det var det intryck vi ville ge när vi designade fasadskivorna i färger som är typiska för var och en av årstiderna.​ Karin Dorrepaal, arkitekt hos DOOR Architecten.​

 – Det som gör det här projektet speciellt är att vi förutom att göra byggnaderna mer energieffektiva även utnyttjar möjligheten att ge husen ett nytt och modernt yttre. Detta resulterade i en klar estetisk förbättring, säger Karin Dorrepaal, arkitekt hos DOOR architecten.
Alla de fyra fastigheterna kläddes med fasadskivor från Steni, och varje byggnad fick sin egen unika särprägel.


Fyra årstider

Dorrepaal berättar att de ville spegla invånarnas och områdets egenskaper. En frodig och välbevarad omgivning, med träd och blommor, lades till grund för konceptet. Vi ville utnyttja den aspekten till fullo och på så sätt få konceptet att skilja ut sig. Vi tog då ett väldigt enkelt beslut: Fyra bostadshus, fyra årstider. Det var det intryck vi ville ge när vi designade fasadskivorna i färger som är typiska för var och en av årstiderna, säger Dorrepaal.

                                                             

Patrick Klijnjan hos Steni Nederländerna poängterar att det är många som får glädje av de uppgraderingar som gjorts på Mercuriusweg i staden Purmerend. "Slutresultatet är helt fantastiskt, och det är väldigt glädjande att mer än 320 hushåll nu får njuta av en ny och inspirerande fasad i friska höstfärger och kalla vinterfärger."​ Patrick Klijnjan, Steni Nederland​