20 år och fortfarande lika fint!

För 20 år sedan renoverades Vadmyra bostadsrättsförenings fastigheter i Bergen. De valde fasadskivan Steni Colour, och utvändigt är husen lika fina än idag.

Lisbeth Marhaug, som var bostadsrättsföreningens ordförande på den tiden, sade bland annat:
”Husen var i stort behov av en 'ansiktslyftning' efter 25 år. De påminde om 1970-talets billiga miljonprogramhus och uppfyllde inte dagens krav på en modern boendestandard."

Det var viktigt för oss att vi fick ett material som inte behövde underhållas på många år​ Lisbeth Marhaug, tidigare ordförande för Vadmyra BRF​

"...vi valde Steni Colour med en glatt yta som smutsen inte fastnar lika lätt på. Det stora utbudet av färger var också en viktig faktor.”

Fasadskivan Steni Colour, som blev Vadmyra bostadsrättsförenings val, har lång livslängd, är lätt att hålla ren och ser lika bra ut år efter år.

Mycket nöjda

I dag, 20 år efter ”ansiktslyftningen”, är bostadsområdet lika fint som efter renoveringen. Vadmyra är en av Bergens största bostadsrättsföreningar, med 551 lägenheter fördelade på fyra höghus och sex lägre hus.

– Vi är mycket nöjda med fasadskivorna. De har bevarat sin färg mycket bra i 20 år och är lätta att hålla rena. Visuellt har de absolut motsvarat förväntningarna, säger Stian Haugland, driftchef hos Vadmyra bostadsrättsförening.

När fasaderna renoverades för 20 år sedan passade man samtidigt på att snygga till utomhusområdena. Både husen och områdena runtomkring är lika tilltalande än idag.

Dokumenterar hållbarheten

Kanske inte de färger som väljs idag, men fasadskivorna som monterades för 20 år sedan har hållit mycket bra.

Kenneth Haugen, Stenis regionchef, berättar att han gärna tar med sig potentiella kunder till Vadmyra så att de får se ett konkret exempel på hållbarheten hos Stenis fasadskivor.

Det kanske inte är precis de färger vi skulle ha valt idag, men fasadskivorna har bevarat sitt utseende mycket bra.​ Kenneth Haugen, regionchef STENI​

–  För 20 år sedan var detta ett pionjärprojekt, det omfattade nämligen alla utomhusområden samtidigt som man renoverade husblocken utvändigt. Vi är väldigt stolta att vi fick medverka i det här jobbet, säger han.