Fasadrenovering i Studsgården

Den omfattande renoveringen av AB Studsgården är äntligen färdig. Husen har bl.a. fått nya fönster, bättre isolering och en ny fasad. Tack vare dessa åtgärder ligger bostadsområdet i framkant när det gäller energianvändning. Den nya fasaden är ritad av Søren Just på Gaihede Rådgivende Arkitekter & Ingeniører, som även varit ansvarig rådgivare i projektet. Fasaden består av en kombination av STENI Colour fasadskivor, hörnelement och U-element i olika färger och glanstal, och resultatet är en levande och enhetlig fasad.

– Vårt önskemål var att de 12 olika skivformaten skulle levereras med rätt sortering, så att vi skulle slippa flytta runt dem för att hitta rätt skiva. För oss är allt som ska hanteras två gånger en gång för mycket. Vi sparade tid genom att STENI paketerade och levererade skivorna exakt som vi ville ha det.

Tre glanstal och fyra nyanser!

"Till fasaden ritade jag ett mönster med utgångspunkt från det gyllene snittet och använde i matta, halvmatta och blanka skivor i fyra olika färgnyanser. Det är vackert och ger fasaden liv." – Søren Just, arkitekt.

Fasaden fortsätter utan avbrott hela vägen runt hörnen med hjälp av ett STENI designelement, vilket ger en vacker finish.