Fasadskivor på naturens premisser

Steni Nature är bland de mest traditionella fasadskivorna i landet och har producerat långt över 50 miljoner m2 fasadskivor. Nu lanseras fasadskivorna i flera moderna och läckra utföranden, med en yta av bland annat återbrukat glas, olivin och älvsten.

Fasadskivan Steni Nature har funnits på marknaden sedan uppstarten av Steni 1965. Redan då hade Steni en ambition att utveckla fasadlösningar som tål de tuffa och krävande förhållanden som det nordiska klimatet utsätter en fasad för. Och denna ambition är – om möjligt – ännu starkare idag när själva flaggskeppet inom fasadskivor ska förnyas.

- Det är med stolthet, ödmjukhet och stor tillförsikt vi nu lanserar flera nya varianter av Steni Nature fasadskivor. På sätt och vis illustrerar de den utveckling som vi på Steni varit med i – och bidragit till – de senaste 56 åren, säger Stenis kommunikationschef Jan Terje Nielsen.

 

 

Unika ytor – samma kvalitet

Mycket har hänt med fasadlösningar sedan 1965, både i form av utveckling och innovationer. Men det är ett extra stort steg för Steni när själva moderskivan, Steni Nature nu relanseras.

De nya fasadskivorna med ytor av återbrukat glas, olivin och älvsten, är moderna och stilrena, framtagna i samarbete med en rad ledande arkitekter. Och designen har inte på något sätt gått utöver kvaliteten på fasadskivorna.

– Vackra, naturliga och miljövänliga ytor där skivornas unika slagtålighet och hållbarhet kvarstår. Som alla våra andra fasadskivor har också dessa 60 års funktionsgaranti och tål väder och vind på precis samma sätt som våra övriga skivor, slår Nielsen fast.

På naturens premisser

Som namnet antyder är Steni Nature fasadskiva framtagen på naturens premisser. Med ytor av krossad sten och återbrukat glas produceras skivorna till stor del på återvunnet naturmaterial som annars skulle försummas.

Vårt orubbliga fokus på miljö hållbarhet är tillvarataget även här. Genom att välja Stenis produkter kan du vara säker på att du valt en långsiktig lösning som är både hållbar och ekonomisk. Steni levererar ”Lasting expressions”, säger Nielsen.

Och om du undrar över materialens ursprung eller transport kan Nielsen försäkra dig om att det till stor del är material med väldigt korta resvägar som används i Steni Nature.

FAKTA

Steni Nature

Fasadskivor på naturens premisser

  • Yta av krossad natursten och återbrukat glas
  • Naturlig och miljövänlig
  • 60 års funktionsgaranti
  • Slagtålig och robust
  • Enkelt montage