Steni.se / Skolor fasader Fasadskivor för skolor och förskolor

Byggnader för aktiva och lekfulla barn ska gärna vara inspirerande, robusta och enkla att underhålla. Därför bör du välja Steni fasadskivor.

Steni fasadskivor av stenkomposit är solida och håller sig fina under lång tid, även med minimalt underhåll. Dessutom lämnar de utrymme för kreativa, färggranna och inspirerande läromiljöer.

Kreativa och inspirerande skolbyggnader

Både barn och vuxna tillbringar mycket tid i förskolor och skolor, därför tycker vi det är viktigt att skapa fina omgivningar som lyser upp vardagen.

Med klara färger och roliga illustrationer går det att skapa spännande skolbyggnader. Nickby Hjärta är en fin skola där arkitekterna har gjort just detta och skapat en byggnad som är lika lekfull på utsidan som barnen är på insidan. På fasaden har de kombinerat Steni Colour-skivor och Steni Vision med tryck.

Fasaden på Nickby Hjärta är ett konstverk med fina illustrationer och klara färger.

Oändliga designmöjligheter

Undervisningsbyggnader blir ofta samlingspunkter i närområdet och de tar mycket plats. Och även om det är härligt med starka, lekfulla färger som sticker ut kan det vara lika fint med en arkitektur som smälter in i omgivningen. Den valfriheten ger Steni och du har oändliga möjligheter att skapa visuella uttryck.

Vid Kongsvinger skola lät sig arkitekterna inspireras av den omgivande naturen och förde in den i skolbyggnadens fasad genom att kombinera Steni Colour-skivor i gröna naturnyanser med trä. De har också satt en personlig prägel på fasaden genom att trycka citat från eleverna där.

Fasaden på Kongsvinger skola är fräsch och modern med sin kombination av Steni-skivor och furu.

Solida fasader som tål lek och stoj

Stenis fasadskivor är robusta och tål stötar, det bevisades när en förskola lät barn och vuxna testa fasaden genom att krascha trampbilar rätt in i väggen! Andra fasadprodukter hade blivit förstörda av barnens dagliga lekar, medan Steni-skivorna klarade testet. Fasaden byttes därför ut mot tåliga Steni-skivor – med 60 års funktionsgaranti.

Det var extra livat på förskolan när alla fick lov att krascha bilarna i väggen.

Fritidshemmet "Hörnet" i Roskilde har också märkt hur tåliga Stenis fasadskivor är. De behövde ersätta den ursprungliga fasaden eftersom den inte tålde bollspel. Steni-skivorna är gjorda av glasfiberarmerad stenkomposit, vilket gör dem mycket starka och bestående. Bytet ökade fasadens livslängd med 20 till 60 år, och fritidshemmet har sparat in underhållskostnader genom att byta till Steni. 

Det har hoppats och trampats på Steni-skivorna, och de tål det, utan problem. Man kan till och med stå på dem, de knarrar och knakar, men de knäcks inte.​​ Sabina Holstein, arkitekt och rådgivare på Roskilde kommun​

På "Hörnet" byttes fasadskivor av fibercement ut mot mer solida Steni-skivor av stenkomposit.

Kreativa omgivningar

Suurpelto förskola

Steni Colour gör denna förskola inspirerande och lockande för både barn och vuxna.

Levande fasad

Nickby Hjärta förskola

Roliga illustrationer gör fasaden lika lekfull som barnen där inne.

Kul med färger!

Domsby förskola

På fasaden till denna färgglada förskola används Steni Colour i 12 olika RAL-nyanser.

Minimalt underhåll

Så enkelt avlägsnar du klotter

Det är enkelt att avlägsna oönskat klotter från Steni-skivor. Se vår guide och video.